Tameshigiri ciecie ostrym mieczem mat w celu... no wlasnie kiedys muwiono w celu sprawdzenia miecza dzis kazdy powtarza by sprawdzic swoje umiejetnosci. Kto ma racje niechce tu o tym rozprawiac, mozna ku temu zalozyc osobny temat chcialem by osoby obeznane w temacie wypowiedzialy sie tu o tym i podzielily wrazeniami.
Sam mistrzem w tym nie jestem ciolem moze kilka razy raptem ale musze przyznac isz zabawa setna i wysmienita i gdybym tylko mial ostry miecz na wlasnosc napewno bym doskonalil sie w tym.
Jest to w sumie jakis sprawdzian wlasnych umiejetnosci gdysz czasem wychodzi czasem nie. Mi szlo nienajgorzej, oczywiscie nie chce muwic isz jestem niezly tylko szlo mi sprawnie jak na nowicjusza, nie robilem trudnych ciec jedynie kesa giri i jedno czy dwa kiriage, poszlo niezle choc pare razy stojak przyjmowal bynajmniej nie pionowa pozycje ale za kazdym razem ustal

Z kontem bywalo jusz ruznie pare razy byl wlasciwy i plaszczyzna sciecia byla gladka lecz zdarzaly sie i falki morskie i maty przeciete prawie na pul.

Ale generanie zabawa wysmienita i jak tylko bede mial mozliwosc powturze ja z checia.
A TERAZ MALA REKLAMA:
Mam na sprzedanie troche orginalnych japonskich mat do ciec Tatami Omote. Hentni niech pisza na prva.