Aragami vs 2LDK

Hmm, no chyba wszystko jasne, chodzi o fabularne oczywiscie.

Moderator: Zarząd

Awatar użytkownika
MadSun

Aragami vs 2LDK

Post autor: MadSun »

Pomysł był prosty, dwóch japońskich reżyserów postanawia stoczyć pojedynek na filmy. Podobnie jak w Pięciu "Nieczystych Zagraniach" nakłądają na siebie ograniczenia typu niskie fundusze, zamknięta przestrzeń i zgodnie z tym kręcą dwa zupełnie inne filmy: ARAGAMI (Ryuhei Kitamura) oraaz 2LDK (Yukihiko Tsutsumi).
Polecam te dwa filmy. A jeżeli już je widziałeś to który podobał Ci sie bardziej?
Tatsu

Re: Aragami vs 2LDK

Post autor: Tatsu »

Niestety nie udalo mi sie dokonczyc 2LDK - bo jak wszyscy pewnie wiedza ostatnie oblawy w holandii zabily kilka przodowniczych torrent sitow. A Aragami jest bardzo dobry.
I hate forums...

Tatsu
Awatar użytkownika
MadSun

Post autor: MadSun »

Tak, szkoda SuprNowa.org. Poszukaj na DC++.
Mi też bardziej podobał się Aragami. To mroczne pomieszczenie i demoniczny Masaya Kato tworzą niepowtarzalną atmosferę. Pozatym widz skupia sie na intrydze, a nie na eskalacji przemocy jak w 2LDK.
Jedyne co mnie razi to miecze, no ale cóż, Kitamura ma delikatne skłonności do kiczu.
Tatsu

Post autor: Tatsu »

troche OT w kwestii wyjasnienia :

Ja sciagam tylko pelne dvd zadnych divx/xvid itp :] dlatego to boli :[
A do kina azjatyckiego jest lepszy torrentowy serwis tylko niestety dvdr za duzo tam nie ma :/

A wracajac - to fakt bron troszke kulala - natomiast zarowno estetyka jak i przestrzen sliczne. A sam pomysl bardzo przedni :D
I hate forums...

Tatsu
ODPOWIEDZ