powiem Wam jeszcze jedna rzecz - wlasciwie to sprzyjam zakupom drozszych mieczy, bo kazdy kto ma miecz ode mnie i zostaje przy cwiczeniu , predzej czy pozniej kupuje lepszy miecz...
ci co odchodza i tak im lepsze nie sa potrzebne
Moderator: Zarząd
No właśnie niei nie gniewaj sie Grafie ale po 10 latach to moze sie nihonto za 20 tys $ rozleciec identycznie
i to jest wlasnie nieporozumienie Grafie wg mnieGrafRamolo pisze:
A napiszę jeszcze tak, uważam że lepiej nie mieć miecza niż mieć zły lub niebezpieczny. I nie jestem gołosłowny bo sam ćwiczyłem około 5 lat bokenem zanim miałem w rękach jakiekolwiek iaito....
Zdecydowanie się nie zgadzamy.i to jest wlasnie nieporozumienie Grafie wg mnie
prze te 5 lat nie nauczyles sie nic jesli chodzi o technike miecza Smile
to jest oczywiscie moje zdanie i ni emasz powodow zeby sie z nim zgadzac Smile
Tak sie sklada ze mam to iaito. Oprawa jest tradycyjna tyle, ze najprostsza.Arek San pisze:to najprostrze iaito z tozando to pewnie rekojesc z plastiku, pozatym jest to alu iaito, owszem na poczatek moze byc i tak lepsze niz własna robota ale docelowo jednak wolałbym stalowe ostrze.
jasne ze moge - najprosciej powiem tak jak to powiedzial kiedys jeden z moich uczniowKurokami pisze:Mr Smail napisał:
"ale my cwiczymy zeby sobie poudawac samurajow, bo taka jest prawda....do tego mi starczy miecz za pare stowek... "
trochę mnie szczerze mówiąc to zdanie zaintrygowało. czy mógłbyś Tomku rozwinąć je nieco? (czysta ciekawość charakteru)