Stojaki
Moderator: Zarząd
- GrafRamolo
Re: Stojaki
Shouryu nikt cię nie zbanował, MadSun też miał albo nadal ma problemy z wejściem na forum, możliwe że to jakiś problem tkwiący w czeluściach internetu.
- GrafRamolo
wiem tylko wyjaśniłem. Pro forma.
- Robert Kudelski
Pociągnę temat bo moje iaito przyjechało z Japonii, a stojaka porządnego wciąż nie znalazłem. Wiekszosc z dostepnych moze nie jest droga, ale nie maja niczym wylozonego uchwytu na miecz. W goods.pl mieli fajne stojaki z miekka wkladka chroniaca saye, ale od jakiegos czasu brak ich w magazynie. Moze widzieliscie ostatnio cos ciekawego ?
pozdr
robert_kudelski
robert_kudelski
- GrafRamolo
Wystarczy przykleić sobie kawałek materiału, przecież to żadna filozofia. A stojaki wiem że robił Sebastian z froum.
- Robert Kudelski
Bartek to trochę filozofia. Nie wiem jaki material bylby najodpowiedniejszy (filc?), musi miec odpowiedni kolor, miekkosc. A jak juz wiadomo z czego ma byc wykonany to trzeba wiedziec gdzie kupic ten material. Chcialem wiec kupic cos gotowego, ale ze zdziwieniem stwierdzilem ze trudniej w Polsce kupic dobry stojak niz miecz 

pozdr
robert_kudelski
robert_kudelski
ja sobie takie wkladki sam wyciolem z kawalka sztruksu, sprawdza sie idealnie.
- GrafRamolo
Sztruks, filc, zamsz, grubsza bawełna, cokolwiek miękkiego. Idziesz do sklepu z materiałami wybierasz sobie kolor i rodzaj pytasz czy nie dali by ci kawałeczka jako próbki i masz materiał. Bez przesady to nie latanie w kosmos 

- Robert Kudelski
Ja jestem esteta
Lubie miec dobrze zrobiona rzecz, a robotki reczne w szole nie szly mi za dobrze. Ale chyba mnie przekonales i trzeba bedzie jednak sporobowac.

pozdr
robert_kudelski
robert_kudelski
- GrafRamolo
wytniesz kawałeczek przykleisz na taśmę dwu stroną i gotowe. Nie ma nawet co nie wyjść
A kto nie próbuje ten nie uczy się nowych zdolności.