ten ostatni film byl rownie efektownie jak sprytnie zmontowany -hi-speed,slow motion,multiple exposure,zblizenia,etc.co utrudnialo obiektywna ocene..
poza tym,do tego typu pokazow uzywa sie/czesto,choc nie zawsze/specjalnych mieczy - bardzo plaskie i bardzo ostre,taka "brzytwa",oraz dosc specyficznych,czesto nierzetelnych sposobow przygotowania snopka - uzyte materialy,namoczenie w roznosciach,czesto nawet niewrownomierne obciazenie - ale wyglada efektownie i robi wrazenie i wlasnie o to chodzi..
pozdrawiam,maciek dietl
p.s.prowadzenie miecza oczywiscie zawsze musi byc pewne i dokladne..
niesamowite tameshigiri
Moderator: Zarząd
- GrafRamolo
Re: niesamowite tameshigiri
Ja raz ciąłem. Zasadniczo ok tylko nie da sie tego namoczyć i efekt jest taki że się tnie każdą rurkę z osobna a tatami jest jakby jedną litą masą.
A czy taniej, jeśli ktoś ma pole i na nim zborze to taniej ale jeśli by kupować to nie za bardzo wiem gdzie, bo tego się używa do krycia dachów a te snopki mają w sobie metalowe druciki łączące i odpadają na starcie.
A czy taniej, jeśli ktoś ma pole i na nim zborze to taniej ale jeśli by kupować to nie za bardzo wiem gdzie, bo tego się używa do krycia dachów a te snopki mają w sobie metalowe druciki łączące i odpadają na starcie.
Re: niesamowite tameshigiri
piekne 

W walce na śmierć i życie wygra ten,który zdecydowany jest w niej zginąć...