Saya od środka.

Dział poświęcony własnoręcznemu wykonywaniu broni Japońskiej. Pytania, porady.

Moderator: Zarząd

Awatar użytkownika
GrafRamolo
Posty: 4000
Rejestracja: 17 listopada 2003

Saya od środka.

Post autor: GrafRamolo »

tak powinna wyglondać dobrze zrobiona saya:

Obrazek
OKAMI
Posty: 67
Rejestracja: 14 października 2006
Lokalizacja: z boston maseczjuset

Re: Saya od środka.

Post autor: OKAMI »

Nie moge już patrzeć na to Wakizashi ! Ilekroć to czynie to prawie zanosze się płaczem nad tym że jestem taki ubogi :D .
Awatar użytkownika
GrafRamolo
Posty: 4000
Rejestracja: 17 listopada 2003

Re: Saya od środka.

Post autor: GrafRamolo »

Chdziło mi raczej o element dydaktyczny, poniewaz saya byla rozklejona a jest wysokiej jakosci stwierdzilem, ze przed naprawa zrobie kilka fotek dla potomnosci.
OKAMI
Posty: 67
Rejestracja: 14 października 2006
Lokalizacja: z boston maseczjuset

Re: Saya od środka.

Post autor: OKAMI »

Wiem wiem, mimo wszystko musiałem wyrazić swoje uznanie dla tego ostrza ;)
Awatar użytkownika
RKGalery
Posty: 616
Rejestracja: 6 września 2006
Lokalizacja: Łódź

Re: Saya od środka.

Post autor: RKGalery »

To shirasaya ? Czyli kleik ryżowy i nic mocniejszego... Ale wydłubana faktycznie niesamowicie dokładnie.
TomekSan
Posty: 223
Rejestracja: 4 stycznia 2009
Lokalizacja: Wola Dalsza (okolice Łańcuta)

Re: Saya od środka.

Post autor: TomekSan »

A nie wie ktoś może, gdzie za ile można taki kleik ( czytaj: klej :wink: ) nabyć ? I czym by go można zastąpić :) .
"Drogą jest mi jedynie odnosić zwycięstwo, jakąkolwiek bronią" - Miyamoto Musashi.
Lukasz
Posty: 6
Rejestracja: 19 stycznia 2008
Lokalizacja: Kielce

Re: Saya od środka.

Post autor: Lukasz »

gotujesz zwykly ryż.zostawiasz na dwa dni,az wyschnie.Nastepnie rozrabiasz z wodą za pomocą drewnianej szpatułki i masz taki kleik
Awatar użytkownika
GrafRamolo
Posty: 4000
Rejestracja: 17 listopada 2003

Re: Saya od środka.

Post autor: GrafRamolo »

Zwykły właśnie nie, musi być japoński on ma inne ziarna, ale to też mały koszt, można go nabyć w sklepach z żywnością orientalną.
ODPOWIEDZ