Saya od środka.
Moderator: Zarząd
- GrafRamolo
- Posty: 4000
- Rejestracja: 17 listopada 2003
Saya od środka.
tak powinna wyglondać dobrze zrobiona saya:
Re: Saya od środka.
Nie moge już patrzeć na to Wakizashi ! Ilekroć to czynie to prawie zanosze się płaczem nad tym że jestem taki ubogi .
- GrafRamolo
- Posty: 4000
- Rejestracja: 17 listopada 2003
Re: Saya od środka.
Chdziło mi raczej o element dydaktyczny, poniewaz saya byla rozklejona a jest wysokiej jakosci stwierdzilem, ze przed naprawa zrobie kilka fotek dla potomnosci.
Re: Saya od środka.
Wiem wiem, mimo wszystko musiałem wyrazić swoje uznanie dla tego ostrza
Re: Saya od środka.
To shirasaya ? Czyli kleik ryżowy i nic mocniejszego... Ale wydłubana faktycznie niesamowicie dokładnie.
Re: Saya od środka.
A nie wie ktoś może, gdzie za ile można taki kleik ( czytaj: klej ) nabyć ? I czym by go można zastąpić .
"Drogą jest mi jedynie odnosić zwycięstwo, jakąkolwiek bronią" - Miyamoto Musashi.
Re: Saya od środka.
gotujesz zwykly ryż.zostawiasz na dwa dni,az wyschnie.Nastepnie rozrabiasz z wodą za pomocą drewnianej szpatułki i masz taki kleik
- GrafRamolo
- Posty: 4000
- Rejestracja: 17 listopada 2003
Re: Saya od środka.
Zwykły właśnie nie, musi być japoński on ma inne ziarna, ale to też mały koszt, można go nabyć w sklepach z żywnością orientalną.