Nie mogę się zalogować, mimo, że się zarejestrowałem... Jeśli masz taką sytuację, wyślij do kogoś z Zarządu Forum email ze swoim dokładnym loginem na forum, żebyśmy mogli odblokowac konto.
EDIT: dział Propozycje i Problemy został otwarty dla gości, więc można nas tam informować o problemach z logowaniem.
Dlaczego nie mogę przy rejestracji wgrać avatarka? Wgrywanie avatarków przy rejestracji jest wyłączone, można to zrobić po zalogowaniu, klikając na zakładkę "profil".
I to by było na tyle, jesli chodzi o moją wenę twórczą. Jeśli o czymś zapomniałem, to wszelkie dalsze pytania prosze kierować na PW albo email.
Ostatnio zmieniony 8 września 2005 przez Sinner, łącznie zmieniany 9 razy.
Jesteśmy ograniczeni, popadliśmy w stagnację, a lotność myśli jest dla nas zapomnianą legendą.
- Ihei, Rei-Forum.
Zapomniałem dodać, że nowe pytania będą się pojawiały w nowych postach. Dzieje się tak z dwóch powodów: Pierwsze primo - bo w ten sposób zawsze będzie widać, kiedy pojawi się coś nowego; Drugie primo - bo w ten sposób mam +1 na liczniku postów
Co to za forum i o czym tu się gada? To jest forum poświęcone przedewszystkim kulturze japonskiej (sztuki walk, literatura, kinematografia, historia, manga&anime, itd), a także rozwijaniu/obgadywaniu własnych zainteresowań innego rodzaju (muzyka, film, literatura...).
Ostatnio zmieniony 16 grudnia 2003 przez Sinner, łącznie zmieniany 1 raz.
Jesteśmy ograniczeni, popadliśmy w stagnację, a lotność myśli jest dla nas zapomnianą legendą.
- Ihei, Rei-Forum.
Co robic w razie napotkania problemów? Wszelkie problemy należy zgłaszać do działu "Propozycje i problemy", który od dziś dostepny jest także dla gości, lub do którgoś z członków Zarządu (szczeguły w temacie Who is Who) na priva lub maila. Proszę o zgłaszanie wszelkich odkrytych usterek, nawet jeśli wydadzą się trywialne, gdyż, jak wiadomo, diabeł siedzi w szeczgółach...
- Ihei, Rei-Forum.
Za każdym razem musze się od nowa logowac, mimo, że zaznaczam opcję logowaia automatycznego.
Należy usunąć plik cookie foka i zalogować się ponownie.
Jak to zrobić?
Cookie na ReiDojo mają postać <NAZWAUŻYTKOWNIKA>@Reidojo.txt, przy czym pomiędzy Reidojo i .txt moż znajdować się cyferka wzięta w nawiasy kwadratowe. Plik ten należy bezwzględnie i brutalnie usunąć. W Windowsach 98 katalog z cookiesami znajduje się w folderze Windows/Temporary Internet Files bądź Windows/Cookies. W XP wchodzimy do folderu Documents and Settings, znajdującym się bezpośrednio na dysku, na którym instalowaliśmy Windowsa (przeważnie jest to dysk C ), następnie klikamy na folder mający tę samą nazwę, co nasz profil w windowsie, a nastepnie wchodzimy do katalogu Cookies (np. w moim przypadku: D:\Documents and Setings\Sinner\Cookies ) i tam ukrywa się nasze podstępne ciacho (ang cookie), które oczywiście nalezy bezwzględnie i bezlitośnie zlikwidować. Po usunięciu ciacha wchodzimy na forum i logujemy się, zaznaczając opcję automatycznego logowania. Od tej pory powinno działać. Jesli nadal nie działa, to ponownie wchodzimy do katalogu Cookies i sprawdzamy, czy gdzieś nie uchowały się kopie ciacha, różniące się cyferką w nawiasie.
Jesli komuś nie chce się szukać tego konkretnego pliku, to zawsze może usunąc calą zawartość foldera z ciachami. Wadą tego rozwiązania jest to, że teraz wszędzie będziemy się musiali logować od nowa
Powyższe rozwiązanie jest skuteczne w większości przypadków, ale może też zależeć od indywidualnej konfiguracji systemu. Jeśli powyższe rady nie pomagają, o pomoc należy zwróci się do osoby, która instalowała nam Windowsa
- Ihei, Rei-Forum.