miałem sporą przerwę ostatnio, spowodowaną pisaniem pracy magisterskiej, i niestety dwa miesiące pykneły bez miecza . w domu mało miejsca, na ogródku niebezpiecznie bo sądsiedzi powaleni i mogliby na policję zadzwonić jakby mnie zobaczyli.
ale z drugiej strony, czy po intensywnych treningach przerwa nie jest tez czyms dobrym ? mały odpoczynek by powrócić do miecza ze zdwojoną siłą ? ponabraniu dystansu ?
co o tym myślicie ?
przerwa w treningach
Moderator: Zarząd
Re: przerwa w treningach
No nie wiem. Może i taka przerwa ma jakieś dobroczynne działanie, ale lepiej chyba nie robić takich przestojów, bo zapomina się pewnych rzeczy i potem trzeba uczyć się ich od początku. W SW chodzi o samodoskonalenie ciała i przede wszystkim ducha. Sam pewnie będę miał teraz sporą przerwę, bo nadchodzą wakacje i na razie nie mamy sali (szkoła jest zamknięta). Trzeba będzie albo znaleźć inną salę albo uczyć się samodzielnie. Na dodatek w okresie wakacyjnym pojawiają sie inne obowiązki - przyjemności i wydatki.
W każdym razie zostały mi jeszcze 2 treningi i chcę iść na oba. Jestem po męczącym stażu weekendowym i borykam się z kilkoma drobnymi kontuzjami, jednak nie chcę przerwać trenowania.
W każdym razie zostały mi jeszcze 2 treningi i chcę iść na oba. Jestem po męczącym stażu weekendowym i borykam się z kilkoma drobnymi kontuzjami, jednak nie chcę przerwać trenowania.
"Gdy forma zewnętrzna stwarza mozliwość, tresc przyjdzie, aby ja wypelnic"
TEz przez to przechodze
Dwa tygodnie przed koncem roku mialem wyjazd na oboz PO [przystosowanie obronne], a potem byl tydzien wyciagania sie itp - i ominalam tez spora liczbe treningow - wyszedlem z rytmu i kiepsko sie z tym czuje..mam nadzieje ze w srode sie pojawie wreszcie.

- GrafRamolo
Przerwa dobra niejest, jak chodzilem przez pul roku tylko na jeden trening karate w tygodniu czulem ze sie cofam zamiast rozwijac wiec totalna przerwa napewno dobra nie jest. Ale od czego sa obozy i seminaria!!
Mozna polaczyc przyjemne z pozytecznym wyjechac i cwiczyc na raz.
Ps. Zoi czemu na seminarium sie nie pojawiles!! Wstyd!!
Mozna polaczyc przyjemne z pozytecznym wyjechac i cwiczyc na raz.
Ps. Zoi czemu na seminarium sie nie pojawiles!! Wstyd!!
Juz wiesz czemu - ale qrde - jakbym wiedzial ze to 50 a nie 250 to zupelnie inna rozmowa.
Ehh...wogole glupio sie czulem jak wczoraj przyszedlem do Was "na cywila" :>> Wszyscy w kimonach i wogole razem a ja taki outsider ;> Musze wejsc na strone bo cos mi sie widzi ze jesli nie bedzie normalnych treningow to tu sie konczy moja kariera na ten rok
Ehh...wogole glupio sie czulem jak wczoraj przyszedlem do Was "na cywila" :>> Wszyscy w kimonach i wogole razem a ja taki outsider ;> Musze wejsc na strone bo cos mi sie widzi ze jesli nie bedzie normalnych treningow to tu sie konczy moja kariera na ten rok