Stad moje pytanie . Medytujecie ?
Jesli tak to w jakiej tradycji ? (moze znajde pokrewne dusze

Jesli ktos chcialby pogadac na prv to zapraszam na gg 1195333 wymienimy doswiadczenia.
Moderator: Zarząd
Wiesz, to jest forum, więc fajnie byłoby małe wprowadzenie napisać dla wszystkich zainteresowanych (bądź potencjalnie zainteresowanych).Zapraszam na priva, bo nie sposob wszystkiego napisac.
Nie zgodzę się z Tobą. Próbujesz rozerwać coś, co jest ze sobą ściśle związane - jak dwie strony tej samej monety.Kuchar pisze: co innego tradycja a co inego praktyka
Nie wiem czy zdajesz sobie z tego sprawę, ale to jest właśnie jeden z sekretów Prawdziwej Praktyki. Jednak, łatwo napisać - trudno zrobić. Nie chodzi o to aby (np) zmywając mruczeć pod nosem sutry.Kuchar pisze: medytacja moze byc parktycznie kazde dzialanie, tak jak i przejawem wiary moze byc kazde dzialanie
I nie straraj się tego ująć w słowa. Żadna z tych prób nie będzie w pełni udana. To tak, jakbyś próbował opisać słowami jak smakuje jabłko - żaden opis nie jest w stanie zastąpić bezpośredniego doświadczenia.Cichy Wiatr pisze: Wiem, że na treningach jestem czysty - nie umiem tego inaczej wyrazić.
Odp: 2 razy TAKKuchar pisze: Ronin medytujesz ? u Kaisena ?
Oczywiście, nigdy się nie odwróciłem od moich chrześcijańskich korzeni...Kuchar pisze: Zachod tez jest bogaty w tradycje medytacji
Poprzez praktykę staram sie znaleźć Złoty ŚrodekMistrz Kaisen pisze: Jeśli chrześcijanin w sposób doskonały podąża za naturalnym porządkiem wszechświata, jest najlepszym buddystą. Jeśli buddysta rozwiąże problemy ciała i ducha, stanie się najlepszym chrześcijaninem.
Dokładnie to "contemplor" (1) - oglądać, rozważać, zastanawiać się.„Contemplari” znaczy „widzieć”.