---> http://www.battodo.pl/szkolasamurajow.mpg
Obejrzałem, dokładnie (kilkakrotnie) i uważam że jest fajna muzyka, no i ładne Tameshigiri.
Jednakże zastanowiło mnie jeszcze kilka rzeczy i może ktoś zechce się również na ten temat wypowiedzieć.
1. "Pierwsza sekcja kenjutsu w polsce" ?? na stronie nie znalazłem informacji kiedy została założona "szkoła" ale może ktoś mi dokładnie wyjaśni czy tak jest naprawdę bo mi się nie wydaje.
2. Jak jest pierwsze pokazanie Iaijutsu Sensei Piotrkowicz chyba zapomniał że Katane nosi się w saya

3. Parowanie !!?? ja tam się chyba na tej japońskiej szermierce nie znam, ale z tego co wiem... to parowanie należało tylko do wyjątkowych sytuacji a tutaj mamy "ładną" "pokazową" walkę .. przy użyciu bokkenów... w której parowanie to chyba podstawa... trochę mnie to zniesmaczyło bo jednak katana nie jest idealną bronią do tego rodzaju praktyk. W każdym razie ja słyszałem że parowanie to bzdura.. a w battodo to występuje na każdym kroku. Zrozumiałbym miecz pod skosem ale nie prostopadle na europejską pare

4. W sumie to tylko do tej ostatniej nie mogę się do niczego przyczepić i chwała im za to :]
5. Jeśli chodzi o tameshigiri to ekspertem nie jestem ale chyba jest dobrze pokazane i wykonywane
Konkluzja - czy ktoś zechciałby się wypowiedzieć, utwierdzić mnie w przekonaniach bądź wyprowadzić z błędu na temat choćby tego parowania