Paskudztwa
Moderator: Zarząd
Re: Paskudztwa
Jako ze jestem od kilku lat zapalonym bonsaistą i mam pokazną kolekcje drzewek to tez irytują mnie teksty typu "oryginał bo nie masz pojecia".
Allegro jest przesiane tekstami typu "nasionka bonsai" co jest niedorzeczne http://bonsai.kamcio.com/viewtopic.php?t=561 (w linku wyczytacie o co chodzi dokładniej)
Ale przechodze do sedna... Przyznaje sam chciałem kupic jeden z wymienionych mieczy ale probowałem sie w moim gronie bardziej obeznanych kolegów najpierw zapoznac z ich decyzjami czesto sprzecznymi ale wkoncu jeden z nich zaprowadził mnie tutaj. I dziekuje wam i jemu.
Pytanie natomiast jest jedno do GrafRamolo na ktorym targu staroci w Londynie to jest bo chetnie sam przywioze całą tone tych uroczliwych mieczyków w kupkach i zrobie sobie zbrojownie po 3 funty kazdy.
dzieki pozdrawiam
Allegro jest przesiane tekstami typu "nasionka bonsai" co jest niedorzeczne http://bonsai.kamcio.com/viewtopic.php?t=561 (w linku wyczytacie o co chodzi dokładniej)
Ale przechodze do sedna... Przyznaje sam chciałem kupic jeden z wymienionych mieczy ale probowałem sie w moim gronie bardziej obeznanych kolegów najpierw zapoznac z ich decyzjami czesto sprzecznymi ale wkoncu jeden z nich zaprowadził mnie tutaj. I dziekuje wam i jemu.
Pytanie natomiast jest jedno do GrafRamolo na ktorym targu staroci w Londynie to jest bo chetnie sam przywioze całą tone tych uroczliwych mieczyków w kupkach i zrobie sobie zbrojownie po 3 funty kazdy.
dzieki pozdrawiam
Jesteś prawdziwym patriotom? Spraw sobie tsubę z orzełkiem.
- Shirotatsu
No niezła
Ale poważnie rzecz biorąc, tsuba z orzełkiem dobrze zrobiona mogłaby wyglądać fajnie

Ale poważnie rzecz biorąc, tsuba z orzełkiem dobrze zrobiona mogłaby wyglądać fajnie

Moim zdaniem japoński miecz powinien mieć tradycyjną tsubę, a przynajmniej nawiązującą do tradycji.
- Chifuretsu
Aż strach pomyśleć co mogą z shurikenów zrobić 

JAPOŃSKIE MIECZE TRENINGOWE - KATANA DRAGON -3SZT

Czasami mam ochotę napisać kilka "ciepłych" słów tym, którzy opisują tak takie i podobne im wynalazki.
Czasami mam ochotę napisać kilka "ciepłych" słów tym, którzy opisują tak takie i podobne im wynalazki.
Ostatnio zmieniony 17 kwietnia 2005 przez MadSun, łącznie zmieniany 1 raz.
- Chifuretsu
Czekam na miecz ("miecz") z trzema paskami.
"Wszechświata nie stworzył żaden bóg ani żaden człowiek, lecz był on zawsze, jest i będzie zawsze żywym ogniem."
Przejżyjcie oferte mieczy na http://vlo77.webpark.pl/
Oglądajcie tylko na siedząco bo od oglądania tych
"mieczy samurajskich" to sie nogi uginają.
Oglądajcie tylko na siedząco bo od oglądania tych
"mieczy samurajskich" to sie nogi uginają.

Haha. Typowe cacka jakich pełno na allegro. Gość przynajmniej otwarcie pisze, że importuje to z Chin, a nie zaklina się, że to japońskie oryginały.
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=49952053
trenować to tym sie tym chyba nie da , ale ja to bym czegoś takiego nawet nigdy na ścianie nie powiesił
trenować to tym sie tym chyba nie da , ale ja to bym czegoś takiego nawet nigdy na ścianie nie powiesił
A jaka zachecająca cena. Szukałem jakiegoś złośliwego zastosowanie dla tej "blaszki" ale nic mi na myśl nie przychodziTakezo pisze:http://www.allegro.pl/show_item.php?item=53775565
czegoś takiego to ja dawno nie widziałem

Taką blaszką mozna kotlety robic w kuchni 

Nie ryzykowałbym. Pozatym szybko by się stępiła.
To może smarowanie serkiem topionym? 

"Wszechświata nie stworzył żaden bóg ani żaden człowiek, lecz był on zawsze, jest i będzie zawsze żywym ogniem."
Sakura no nie mów że nie chciał byś takiego "profesjalnego miecza samurajskiego"(bardzo częste określenie takich pięknych nihonto na allegro)
zwykle takie cuś sprzedaje sie na allegro świetnie.
Ale tym razem to juz była przesada nawet za trzy dychy i nie było ofert kupna .
Nikt nie chce mieć "orginalnego miecza samurajskiego"(jeszcze jedno fajne z allegro określenie na takie rzeczy)?

Ale tym razem to juz była przesada nawet za trzy dychy i nie było ofert kupna .
Nikt nie chce mieć "orginalnego miecza samurajskiego"(jeszcze jedno fajne z allegro określenie na takie rzeczy)?

Mi się osobiście najbardziej podoba "dojście do mistrzostwa z tym mieczem jest nieuniknione"
Ale faktycznie "oryginalne" i "profesjonalne" ostrza bywają bardzo kuszące :]

Nie wiem po co się tak rozwodzić na temat tego chłamu z allegro. Przcież jest wiadome, że jak idziesz na bazar (a allegro jest swego rodzaju bazarem internetowym) to będą Ci wpychać przeróżny chłam zachwalająć i mówiąc, iż jest to ofrta najlepsza na rynku. Na allegro każdy może wystawić co mu się podoba i nazwać to jak chce, przecież nikt nie każe wam tego kupować.
Może bardziej powinniśmy skupić się na ćwiczeniu, niż na przeglądaniu beznadziejnych ofert z allegro. Rozważcie to.
Pozatym wydaje mi się, iż na forum powinno się podnośić nieco wyższe tematy i zajmować się tematyką związana z Budo a nie z bazarami
Może bardziej powinniśmy skupić się na ćwiczeniu, niż na przeglądaniu beznadziejnych ofert z allegro. Rozważcie to.
Pozatym wydaje mi się, iż na forum powinno się podnośić nieco wyższe tematy i zajmować się tematyką związana z Budo a nie z bazarami

Wydaje mi sie, że to nie jest skupianie się na przeglądaniu allegro ale coś w rodzaju odprężenia i rozrywki w przerwach między głębokimi rozważaniami... rozważyłemKenji pisze:Może bardziej powinniśmy skupić się na ćwiczeniu, niż na przeglądaniu beznadziejnych ofert z allegro. Rozważcie to.

"Baruh hashem ha'Meshiah, Jeshua. Baruh hashem Adonai."
- GrafRamolo
Ja sie musze przychylic do wypowiedzi Kenji.
Pokazywanie brzydkich rzeczy powinno niesc cos pozytecznego ze soba, zamiast bezsensu wklejac zdjecia proponuje robic to z glowa i na tych przykladach uczyc odrozniac orginaly od podrubek i uswiadamiac ludzi i im pomagac.
Pokazywanie brzydkich rzeczy powinno niesc cos pozytecznego ze soba, zamiast bezsensu wklejac zdjecia proponuje robic to z glowa i na tych przykladach uczyc odrozniac orginaly od podrubek i uswiadamiac ludzi i im pomagac.
O Grafie i o to chodzi. Wiadomym jest, że otacza nas chłam. My potrafimy rozróżnić, ale są tacy, którzy nie potrafią i mogą się naciąć. Powinniśmy im pomóc przy ewentualnym wyborze.
Sakura; bo jak wpiszesz w allegro "katana" no wyświetla się BB .... BudoBazar
Sakura; bo jak wpiszesz w allegro "katana" no wyświetla się BB .... BudoBazar