GALERIA - naszych wyrobów
Moderator: Zarząd
- GrafRamolo
Re: GALERIA - naszych wyrobów
Swietny! Masz moze jakies ciut leprze zdjecia? Jakies zblizenia?
Mam pytanie A gdzie menuki do kompletu? I drugie jak sie maja bambusy na kashira i kojiri do konikow? (to nie uwagi tylko pytam z ciekawosci.)
Ja teraz robie tygrysa ciekawe jak wyjdzie, jak skoncze wkleje fotki.
Mam pytanie A gdzie menuki do kompletu? I drugie jak sie maja bambusy na kashira i kojiri do konikow? (to nie uwagi tylko pytam z ciekawosci.)
Ja teraz robie tygrysa ciekawe jak wyjdzie, jak skoncze wkleje fotki.
Dzięki.Na samym dole bloga są inne zdjęcia. Jak większość ten komplet zrobiłem na zamówienie, najwyraźniej zamawiający miał jakieś pasujące menuki.
http://yakiba.blog.onet.pl
http://yakiba.blog.onet.pl
- GrafRamolo
Zdjecia sa ale nie ma zadnych zblizen. Bardzo ladna tsuba z tym zurawiem stojacym w wodzie, tylko tez az prosi sie o jakies foty detali.
Rzeczywiście potrzebne są zbliżenia ale muszę kupić statyw, bo z ręki to nie wychodzi a wielkość zdjęć na blogu jest ograniczona. Dlatego tak jak piszesz trzebaby zrobić zblizenia fragmentów, Może następne juz tak zrobię. A ta ostatnia Tsuba tu jest lepiej widoczna. http://www.allegro.pl/item88437583_tsub ... html#photo
Ostatnio zmieniony 11 marca 2006 przez Arek San, łącznie zmieniany 2 razy.
Kurcze, zdolni jesteście...
"Baruh hashem ha'Meshiah, Jeshua. Baruh hashem Adonai."
No nie? Jerunie...Mizusashi pisze:Kurcze, zdolni jesteście...
"Wszechświata nie stworzył żaden bóg ani żaden człowiek, lecz był on zawsze, jest i będzie zawsze żywym ogniem."
Nie no piękne rzeczy...

W walce na śmierć i życie wygra ten,który zdecydowany jest w niej zginąć...
Elektronik, czy mógłbyś jeszcze wrzucić zdjęcie kissaki?
Madsun ze zdjęciami jest tak
Ja poprosiłem o zrobienie zdjęć znajoma gdyz mamusia podprowadziła mi cyfrówke. Kumpela przyszła pod moja nieobecność i zrobiła zdjęcia wraz z moją żona i jak to kobiety opfotografowały miecz ale akurat nie te elementy które mnie najbardziej interesowały
Więc suma sumaru zdjęć kisaki nie mam
bo miecz musiałemzaraz oddać nowemu właścicielowi.Robię następny ten sam sfotografuje choć kiepsko mi to idzie 
Mam prośbe powiedzcie czy ten miecz tak boli po oczach ,że nikt nic nie mówi o jego wyglądzie
Wiem ,że zdjęcia kiepskie ale jednak jak oceniacie ten miecz ? co poprawic w następnym ?

Ja poprosiłem o zrobienie zdjęć znajoma gdyz mamusia podprowadziła mi cyfrówke. Kumpela przyszła pod moja nieobecność i zrobiła zdjęcia wraz z moją żona i jak to kobiety opfotografowały miecz ale akurat nie te elementy które mnie najbardziej interesowały

Więc suma sumaru zdjęć kisaki nie mam

Mam prośbe powiedzcie czy ten miecz tak boli po oczach ,że nikt nic nie mówi o jego wyglądzie

Wiem ,że zdjęcia kiepskie ale jednak jak oceniacie ten miecz ? co poprawic w następnym ?
- GrafRamolo
Jako ze dawno nie bylo zdjec moich prac oto kilka ostatnich.
Komplet z motywem bambusów
Cały komplet przedstawia bambusy pokryte rosą
Materiał:mosiądz, srebro, stal.
Wymiary:
Kashira 3,6cm x 1,9cm
Fuchi 4cm x 2,4cm
Kojiri 3,5cmx2cm
Menuki 2,8cm i 3,3cm

Komplet z motywem wilka
Komplet przedstawia Wilki. Na tsubie widać starego wilka siedzącego w śniegu, na drugiej stronie górski krajobraz.
Kashira przedstawia małego wilczka biegnącego wśród traw, na fuchi widnieją wilcze tropy w śniegu.
Menuki to gałązki drzewa iglastego z szyszkami.
Materiał: miedz, mosiądz, srebro, złoto, stal brąz.
Wymiary:
Kashira 3,5cm x 1,8cm
Fuchi 3,8cm x 2,2cm
Menuki 3,2cm i 3,1cm
Tsuba 7,5cm x 7,6cm

Komplet do tanto z motywem żuków skarabeuszy
Komplet przedstawia żuki. Na fuchi widać kwiatki kopru a wśród nich pełźnie ślimak.
Tsuba to także kwiatek a obok niego duży żuk, Kurigata to żuk siedzący na liściu. Na fuchi widać dwa żuczki toczące kulkę z gnoju,
niestety kulka zaczepiła się im o trawkę i jeden żuczek spada a drugi nie może jej dalej toczyć.
Materiał: miedz, mosiądz, srebro, złoto.
Kashira i kurigata posiadają w komplecie shitodome.
Wymiary:
Kashira 3,4cm x 1,8cm
Fuchi 3,6cm x 2cm
Kugigata 1cm x 2,9cm
Tsuba 4,6cm x 3,2cm x 0,5cm

Komplet z motywem bambusów
Cały komplet przedstawia bambusy pokryte rosą
Materiał:mosiądz, srebro, stal.
Wymiary:
Kashira 3,6cm x 1,9cm
Fuchi 4cm x 2,4cm
Kojiri 3,5cmx2cm
Menuki 2,8cm i 3,3cm

Komplet z motywem wilka
Komplet przedstawia Wilki. Na tsubie widać starego wilka siedzącego w śniegu, na drugiej stronie górski krajobraz.
Kashira przedstawia małego wilczka biegnącego wśród traw, na fuchi widnieją wilcze tropy w śniegu.
Menuki to gałązki drzewa iglastego z szyszkami.
Materiał: miedz, mosiądz, srebro, złoto, stal brąz.
Wymiary:
Kashira 3,5cm x 1,8cm
Fuchi 3,8cm x 2,2cm
Menuki 3,2cm i 3,1cm
Tsuba 7,5cm x 7,6cm

Komplet do tanto z motywem żuków skarabeuszy
Komplet przedstawia żuki. Na fuchi widać kwiatki kopru a wśród nich pełźnie ślimak.
Tsuba to także kwiatek a obok niego duży żuk, Kurigata to żuk siedzący na liściu. Na fuchi widać dwa żuczki toczące kulkę z gnoju,
niestety kulka zaczepiła się im o trawkę i jeden żuczek spada a drugi nie może jej dalej toczyć.
Materiał: miedz, mosiądz, srebro, złoto.
Kashira i kurigata posiadają w komplecie shitodome.
Wymiary:
Kashira 3,4cm x 1,8cm
Fuchi 3,6cm x 2cm
Kugigata 1cm x 2,9cm
Tsuba 4,6cm x 3,2cm x 0,5cm

Ostatnio zmieniony 16 marca 2006 przez GrafRamolo, łącznie zmieniany 2 razy.
Nie widać zdjęć.
Ale na daisho widziałem
Piekne zwłaszcza Żuczki;d Właśnie to chyba bardziej Egipski motyw;d
Ale na daisho widziałem
Piekne zwłaszcza Żuczki;d Właśnie to chyba bardziej Egipski motyw;d
- GrafRamolo
O zeczywiscie nie udalo sie. Ok naprawie to ale potem.
Zuczki sa i w japoni, a skoro sa moga bym motywem oprawy.
Zuczki sa i w japoni, a skoro sa moga bym motywem oprawy.
Tym razem to szczęka mi już parkiet obiła tak, że dzisiejszy cios w nią fukoroshinaiem w porównaniu był pieszczotą... Zwłaszcza wilczki. Fantastyczne... 

"Wszechświata nie stworzył żaden bóg ani żaden człowiek, lecz był on zawsze, jest i będzie zawsze żywym ogniem."
Piękne, wilczki widziałem na żywo tak samo jak oprawę z motywem bambusów
W każdym razie chyba robisz Graf zbyt duże zbliżenia, myślę że jest to niepotrzebne, ale to szczegół

W każdym razie chyba robisz Graf zbyt duże zbliżenia, myślę że jest to niepotrzebne, ale to szczegół
Swietne, masz Grafie swój niepowtarzalny styl i nie zgadzam się, co do zdjęć- są rewelacyjne. Napisz czy kashira jest już z jednego elementu czy lutowana?
Motyw łap wilka na śniegu strasznie przypadł mi do gustu. Miedziany zestaw tez jest ciekawy ciekawe jak bedzie wyglądał gdy pokryje sie równomierną patyną.
- Shirotatsu
No no Grafie
Niezłe cacka - gratulacje
W wolnych chwilach (nocą ) zrobiłem tanto warstwowe - miała to być katana ale jak zacząłem z sunobe wykuwać już ostrze to wyszło rozwartwienie i pociąłem to na kawałki wybrałem najlepszy i z niego zrobiłem to tanto.
Ma 1024 warstwy, hada wyszła bardzo drobna coś koło ko-itame/mokume ale mój aparat słabo to uchwycił, ale coś tam widać

to na 1 zdjęciu na kissaki to rozlaminowanie, którego nie da się usunąć
te drobne kropeczki na 2 zdjęciu to nie jest kurz tylko hada - po prostu mój aparat chyba nie potrafi zobaczyć tego co oko

W wolnych chwilach (nocą ) zrobiłem tanto warstwowe - miała to być katana ale jak zacząłem z sunobe wykuwać już ostrze to wyszło rozwartwienie i pociąłem to na kawałki wybrałem najlepszy i z niego zrobiłem to tanto.
Ma 1024 warstwy, hada wyszła bardzo drobna coś koło ko-itame/mokume ale mój aparat słabo to uchwycił, ale coś tam widać

to na 1 zdjęciu na kissaki to rozlaminowanie, którego nie da się usunąć

te drobne kropeczki na 2 zdjęciu to nie jest kurz tylko hada - po prostu mój aparat chyba nie potrafi zobaczyć tego co oko
- GrafRamolo
Sliczne, naprawde wspaniałe efekty, szkoda ze sie rozlaminowalo bo by byla super katanka. Masz juz pomysl co z tym zrobic? Czy to niena sprzedaz?
niezle shiro:)szkoda tylko kizu:/ale ja w tym nozyku damasceńskim tez mam małe rozlaminowanie i wogole mi to nie przeszkadza:)widze ze fotki robiłes na szkle ze swiętlówka?super wyszły!jakiej swietlówki uzyłes?bo ja mam chyba za moca i nie wychodza mi fotki tak fajnie.
ps.seny będą dopiero w tym tygodniu.
ps.seny będą dopiero w tym tygodniu.
Ładne tanto :] A zdjęcia faktycznie ciekawie wyszły.
http://www.geocities.com/alchemyst/kizu.htm
nie tylko peknięcia:)kizu to ogolnie bład..albo dyskwalifikujacy ostrze albo tylko obnizający jego wartosc:)ale mozliwe ze kilka lat się myliłem:P
nie tylko peknięcia:)kizu to ogolnie bład..albo dyskwalifikujacy ostrze albo tylko obnizający jego wartosc:)ale mozliwe ze kilka lat się myliłem:P
Panowie i panie jeśli są obecne
Pragnął bym powrócic na chwilke do tematu młotów mechanicznych
jako naszych wyrobów.Własnie doczekałem się niemal wszystkich elementów mojego młota i pytanko 3,14 bede składac coś podobnego do twojego młota.
-Mam koło zamachowe wymontowane z posówu od tokarki ( takiej dużej
)tyle ,że jest ono wykonane z aluminium dosyć gruby kawałek grubości około 8 cm i wyskości 40 cm ale obawiam się, że może się rozleciec w trakcie pracy co o tym sądzicie?
-Mam zamiar zastosowac silnik z hamulcem i sterowaniem pedałem czy lepsze będzie sterowanie zainstalowane przez 3,14 na podstawie napinacza pasków klinowych chodzi mi szczególnie o naprężenia powstające przy zatrzymaniu pracy czy szybsze zatrzymanie nie będzie powodowało wyginanie szajby.
3,14 jak wygląda zatrzymywanie twojego młota czy do odjęciu napędu wystepują jeszcze udrzenia czy zatrzymuje się odrazu ?

Pragnął bym powrócic na chwilke do tematu młotów mechanicznych

jako naszych wyrobów.Własnie doczekałem się niemal wszystkich elementów mojego młota i pytanko 3,14 bede składac coś podobnego do twojego młota.
-Mam koło zamachowe wymontowane z posówu od tokarki ( takiej dużej

-Mam zamiar zastosowac silnik z hamulcem i sterowaniem pedałem czy lepsze będzie sterowanie zainstalowane przez 3,14 na podstawie napinacza pasków klinowych chodzi mi szczególnie o naprężenia powstające przy zatrzymaniu pracy czy szybsze zatrzymanie nie będzie powodowało wyginanie szajby.
3,14 jak wygląda zatrzymywanie twojego młota czy do odjęciu napędu wystepują jeszcze udrzenia czy zatrzymuje się odrazu ?
hmmm,nie wiem Sebastianie czy aluminium to dobry pomysł.ja mam swoje koło zrobione z solidnej blachy grubosci prawie 2centymetrow...i widac ze troszke się juz skrzywiło,nie duzo ale podczas pracy widac ze nie chodzi juz tak rownomiernie.co do hamowania to wydaje mi się zbędne,tez miałem mozliwosc zainstaowania hamulca ale uznałem to za zbędne poniewaz przy kuciu takim młotem napręzenia są ogromne,i widac to na kazdym kroku(zaznaczam ze moj młot wcale nie jest taki duzy)nie wytrzymuja grube sruby,koło pasowe dostaje odchyłow.a nagłe wychamowanie do dodatkowa porcja napręzen i tym samym wiecej problemow.mi ten młot słuzy do wstępnego skuwania pakietow,nie da się nim wyprowadzic sotatecznego kszatltu klingi bo jest za mocny.skuwajac pakiet i sciągajac noge z "gazu" młot siłą rozpędu (i spręzystosci resora)wykonuje jeszcze jedno lub dwa słabe udezenia ktore w skuwaniu pakietu w niczym nie przeszkadzają.wydaje mi sie ze hamulec moze tylko narobic niepotrzebnych kłopotow.