tozando
Moderator: Zarząd
Re: tozando
http://sklep.kansai.pl/ a ja polecam ten sklep,kupiłem iaito sukehiro i jest super ćwicze nim i pasuje jak ulał.
Pozdr.
Pozdr.
W walce na śmierć i życie wygra ten,który zdecydowany jest w niej zginąć...
skoro w tym wątku bylo już o cłach 
chcialbym zapytac, czy mieszkając w UK takze musze placic clo sprowadzajac miecze z Japonii bądź USA ?
pozdrawiam

chcialbym zapytac, czy mieszkając w UK takze musze placic clo sprowadzajac miecze z Japonii bądź USA ?
pozdrawiam
-
ja takze znam miexcze z tego sklepu, i powiem ze sa i jednymi z najlepszych iaito z jakimi mialem stycznosc bardzo dobre wywazenie glowni, a wszystkie elemety oprawy wykonane starannie i dobrze dobrane.
Max nie wiem jak to jest odnosnie cla, ale jak jestes w UK to moze to cie zainteresuje:
http://press.homeoffice.gov.uk/press-re ... -sword-ban
http://www.direct.gov.uk/en/Nl1/Newsroom/DG_066629
Max nie wiem jak to jest odnosnie cla, ale jak jestes w UK to moze to cie zainteresuje:
http://press.homeoffice.gov.uk/press-re ... -sword-ban
http://www.direct.gov.uk/en/Nl1/Newsroom/DG_066629
hihi,prohibicja mieczowa w UK 

Z tym wywazeniem to roznie bywa niestety, ale czegoz mozna sie spodziewac po odlewanych mieczach. Nie mozna narzekac.
Co do oplotu to na pierwszy rzut oka jedwab wyglada jak polyester dopiero w dotyku jest roznica. Za ta kase za jaka poszlo to iaito mozna juz spokojnie kupic nowe iaito na tozando.
Co do oplotu to na pierwszy rzut oka jedwab wyglada jak polyester dopiero w dotyku jest roznica. Za ta kase za jaka poszlo to iaito mozna juz spokojnie kupic nowe iaito na tozando.
Dorzuce koejna pochlebna opninie na temat Tozando.
Kupilem u nich Basic Iaito. Przyszlo dokladnie 14 dni po zamowieniu (mimo, ze na stronie ostrzegaja ze okres oczekiwania moze wyniesc nawet 2 miesiace). Dobry kontakt. Miecz wyglada na porzadnie zrobiony jedyne co mnie drazni to odlewana kashira i fuchi, ale w koncu to tylko iaito.
Kupilem u nich Basic Iaito. Przyszlo dokladnie 14 dni po zamowieniu (mimo, ze na stronie ostrzegaja ze okres oczekiwania moze wyniesc nawet 2 miesiace). Dobry kontakt. Miecz wyglada na porzadnie zrobiony jedyne co mnie drazni to odlewana kashira i fuchi, ale w koncu to tylko iaito.
Czasami rzeczywiście można trafić, mi się udało raz odebrać miecz po 5 dniach od daty zamówienia, ale przeważnie czas oczekiwania jest dużo dłuższy - na inny np. czekałem 3 miesiące. A średnia wychodzi gdzieś około 2 miesięcy.
Mam wielki ból głowy zwiazany z iaito, skłaniam się ku tozando.com, interesuje mnie iaito ze skórzanym oplotem ( względy praktyczno - wizualne ), najważniejsze zaś jest wyważenie i trwałość. Ćwiczę formy Iaido i Koryu, także Kendo kata 2 razy dziennie i boję się, żeby Iaito się nie zgieło, było dość trwałe, wyważone, takie do ćwiczeń wielogodzinnych.
Mniej zalezy mi na oprawie, detalach artystycznych, iaito ma ciąć powietrze, wyimaginowanych przeciwników i służyć chociaż dwa, trzy latka.
Który wybrać z tozando, pytanie kieruję do osób dużo trenujacych, czy ktoś ma z tozando model jakiś i trenuje nim długo, będat zadowolonym z wyważenia i jakości?
A wizualnie, z najnowszej oferty, który uważacie za ładny?
Dzięki za każdą wiadomość, pochwalę się fotkami i opiniami po udanym zakupie.
Cena myślę że pomiędzy 1500 - 3000 dam radę.
Mniej zalezy mi na oprawie, detalach artystycznych, iaito ma ciąć powietrze, wyimaginowanych przeciwników i służyć chociaż dwa, trzy latka.
Który wybrać z tozando, pytanie kieruję do osób dużo trenujacych, czy ktoś ma z tozando model jakiś i trenuje nim długo, będat zadowolonym z wyważenia i jakości?
A wizualnie, z najnowszej oferty, który uważacie za ładny?
Dzięki za każdą wiadomość, pochwalę się fotkami i opiniami po udanym zakupie.
Cena myślę że pomiędzy 1500 - 3000 dam radę.
Mohikanin
Większość modeli jest bardzo przyzwoitych.
Zdecydowana większość osób, które kupiła z Tozando, a którą znam, chwali sobie wybór bez względu na model.
Jak szukasz dłuższego modelu, to mogę polecić Dotanuki - bardzo fajne iaito.
Zdecydowana większość osób, które kupiła z Tozando, a którą znam, chwali sobie wybór bez względu na model.
Jak szukasz dłuższego modelu, to mogę polecić Dotanuki - bardzo fajne iaito.
- GrafRamolo
Mają jakąś opcje ostatnio grubszych, masywniejszych ostrzy, może tym się zainteresuj?
VAT i clo
Dzięki za rady, paczka jest już w Polsce:
Dotanuki Extra Heavy
[Blade Length:2.50 Shaku]
[Tsuba:Musashi
Koszt €436.23
Dzwonila dziś Pani że idzie do oclenia ( nie podala wysokosci cla ) i ze bedzie dodany VAT. O cle gdzieś czytalem ale VAT?
Przesylka dla osoby prywatnej, nawet zaznaczylem jako prezent.
Czy faktycznie zaplacę 22 % dla osoby prywatnej i jeszcze clo 22 % ?
Czy mam zadzwonić i jakoś interweniować?
Jak mus to mus wybulę i postaram się zapomnieć, ale nie chcialbym zaplacić czegoś czego inni nie placą
)
Jak to jest z tym VAT?
pozdrawiam wszystkich grupowiczów
)
Dotanuki Extra Heavy
[Blade Length:2.50 Shaku]
[Tsuba:Musashi
Koszt €436.23
Dzwonila dziś Pani że idzie do oclenia ( nie podala wysokosci cla ) i ze bedzie dodany VAT. O cle gdzieś czytalem ale VAT?
Przesylka dla osoby prywatnej, nawet zaznaczylem jako prezent.
Czy faktycznie zaplacę 22 % dla osoby prywatnej i jeszcze clo 22 % ?
Czy mam zadzwonić i jakoś interweniować?
Jak mus to mus wybulę i postaram się zapomnieć, ale nie chcialbym zaplacić czegoś czego inni nie placą

Jak to jest z tym VAT?
pozdrawiam wszystkich grupowiczów

Mohikanin
- GrafRamolo
Do kosztów sprowadzanego przedmiotu dolicza sie koszta przesyłki i od tego płaci się zazwyczaj 22% Vat oraz cło, które jednak powinno być niższe, adekwatne do taryfy celnej na daną grupę przedmiotów.