Jest to mój pierwszy post na tym forum, od jakiegoś czasu interesuję się bronią japońską, a konkretnie jej wytwarzaniem. Wiele czytam na ten temat, jednak jestem kompletnym nowicjuszem. Wszystko co posiadam to twarde postanowienie: "Chcę się tym zajmować", lecz nie w sensie sposobu na życie i zarabianie, lecz dłubania w wolnym czasie, którego mam zresztą dużo (czasu), ponieważ mam 15 lat.
I tu nasuwają się od razu problemy, ponieważ nie wiem jak się do tego zabrać. Jak zbudować palenisko? Gdzie kupić stal? Jakiej stali używać?
Drugą poważną sprawą są moi rodzice (niepełnoletność przykuwa mnie w zasadzie do ziemi), ponieważ to od nich zależy całe przedsięwzięcie.
Trzecią poważną sprawą są pieniądze: nie wiem czy starczy na narzędzia (domyślam się że nie ;p)
Proszę o pomoc, mile widziane wskazówki, ew podpowiedzi na ten temat. Kiedy myślę o pięknych ostrzach czuję, że to chciałbym robić i jest to niejako moim "powołaniem"
PS: Wiem, że rzucam się na głęboką wodę, zdaję sobie sprawę jak trudny jest zawód kowala, jednak proszę nie traktujcie mnie jak gówniarza