Moderator: Zarząd
Wybaczcie że się wtrącę ale o ile mi wiadomo kraby ogólnie mają jedne kleszcze większe od drugich więc tutaj nie ma żadnej tajemnicy.czy przypadkiem ten biedak nie stracil jednych kleszczy w walce z innym krabem (jedna para kleszczy jest krotsza)?
Znawca krabow nie jestem, ale maja raczej rowne szczypce. Dopiero gdy krab straci konczyne np. w walce z innym krabem badz odgryzie mu ja jakis drapieznik, to wyrasta mu kolejna, ale mniejsza. I to mnie tymbardziej w tej tsubie urzeklo, ze nie jest to jakis pierwszy lepszy krab, ale krab z przeszloscia ;PSakura pisze:o ile mi wiadomo kraby ogólnie mają jedne kleszcze większe od drugich więc tutaj nie ma żadnej tajemnicy.
To może poczytaj troszke nt krabów bo są też takie które "ustawowo" mają różnej wielkości szczypce:)yakubu pisze:Znawca krabow nie jestem, ale maja raczej rowne szczypce. Dopiero gdy krab straci konczyne np. w walce z innym krabem badz odgryzie mu ja jakis drapieznik, to wyrasta mu kolejna, ale mniejsza. I to mnie tymbardziej w tej tsubie urzeklo, ze nie jest to jakis pierszy lepszy krab, ale krab z przeszloscia ;PSakura pisze:o ile mi wiadomo kraby ogólnie mają jedne kleszcze większe od drugich więc tutaj nie ma żadnej tajemnicy.
Mylić się nie mylisz:) Jedynie na podstawie niepełnych informacji dokonujesz generalizacji:)yakubu pisze:To co o wiem o krabach pochodzi z jakiegos programu przyrodniczego na Animal Planet, ktory ogladalem wiele lat temu wiec moge sie mylic. Powtarzam tylko to, co zapamietalem. Czlowiek uczy sie cale zycie