dla jednych z Was zmudne powtarzanie kata wymyslonego 500 lat temu jest najwazniejsza misja w zyciu, oka, nie oceniam, nie kwestionuje, ba, nawet pochwalam i podziwiam, nie przyszlo by mi do glowy ze moje podejscie jest lepsze od Waszego
co Was sklania do tego, zeby oceniac moje? ze nie wystarcza mi odklepywanie, ale zeby sie cieszyc tym co robie szukam czegos innego?
przeciez mam do tego prawo, tak jak Wy macie do powtarzania zadanego zadania...
miedzy slowami probujesz powiedziec ze brak mi jakis tam cech, jestes pewien? znasz mnie tak dobrze? czy tylko chcesz publicznie podwazyc moja osobe, kryjac sie za jakims LarsOnem, zastanow sie w jakim swetle stawiasz siebie, ale to nie moja sprawa
mam rozne pomysly, na poszukiwanie swojej drogi, japonska szkola nie jest jedyna ktora podazam i ktora bede podazal, pisze tutaj zeby poznac Wasze zdanie na temat niektorych pomyslow i poznalem je, wiadomo ze jednym sie spodoba innym nie, normalka
zastanawia mnie tylko skad nagle taka zlosc i strach w sercach niektorych, ba wrecz pyszlkowatosc? co sie stalo, wylany pot i lzy na trenigu i wygrane mistrzostwa, to dalo Wam pozycje do oceny i strachu o cos?
po co to, mnie nie interesuja Wasze pozycje tylko moja,
dziekuje za Wasze mysli, na temat niektorych spraw, jak zawsze beda mi pomocne
co do nauczycieli
LM pisze:
Znajdź sobie nauczyciela to on ci już pokaże że jesteś w lesie z tym swoim "machaniem katanką"
jesli Lukasz ma nauczyciela wlasnie po to, jesli sam jet takim nauczycielem, to nie widze sensu szukania nauczyciela...
ale dzieki tym slowa zrozumialem takze cala sytuacje...
wszyscy ktorzy tak myslicie, nie bojcie sie, nikt Wam nie zabiera opcji bycia tlamszonym, to Wasz wybor - masochizm jest mozliwa forma samospeniania, zycze zebyscie byli szczesliwi w tej drodze
tylko nie odreagowujcie swojego cierpienia na innych
LarsOn pisze:Po co kolejny "styl" jeśli tak wiele starych tylko czeka by je lepiej rozpropagować ? To nie kruszenie betonu, to wyważanie otwartych drzwi.
po 1 nikt jeszcze nie powiedzial ze bedzie jakikolwiek nowy styl, zwlaszcza w mieczu

po drugie jesli uwazasz ze nalezy propagowac to co stare zamiast tworzyc nowe, nie widze problemu, rob to, a innym daj robic to co takze uwazaja za sluszne, przeciez to proste dosyc, nieprawdaz?