Szlifierz

Dział poświęcony własnoręcznemu wykonywaniu broni Japońskiej. Pytania, porady.

Moderator: Zarząd

Mark-Dawid

Szlifierz

Post autor: Mark-Dawid »

Witam

Mam pytanie do Szanownych Forumowiczów, przede wszystkim do: GrafRamolo, MadSun i Shirotatsu, ale nie tylko.
Czy w Warszawie lub jej okolicy jest jakiś Szlifierz którego można by odwiedzić i porozmawiać?
Poproszę o info

Z pozdrowieniami
Marek
Awatar użytkownika
Shirotatsu

Re: Szlifierz

Post autor: Shirotatsu »

Jest Krzysztof Polak ma konto na ReiDojo, więc mozna wysłać PM do niego.

pozdrawiam

Shiro
Mark-Dawid

Shirotatsu pisze:Jest Krzysztof Polak ma konto na ReiDojo, więc mozna wysłać PM do niego.

pozdrawiam

Shiro
Dzięki, gdyby Kocmyrzów k/Krakowa był bliżej to bym chętnie przyjechał, ale to dla mnie trochę za daleko - niestety...

Dzięki i pozdrowienia!
Marek
Awatar użytkownika
GrafRamolo

Post autor: GrafRamolo »

Witam

Oprócz Pana Krzysztofa z warszawy nie znam nikogo innego kto by szlifował miecze "komercyjnie" To znaczy przyjmował zlecenia. Choć nie znaczy to że nie ma takich osób.
Mark-Dawid

A Ktoś z dobrym warsztatem? U Kogo można podpatrzeć jak powinno to wyglądać? Zapytać o arkana sztuki?
W końcu to ja też nie mam planów terminować na profesjonalnego Szlifierza... Raczej chodziło o "podostrzenie" Katany która powoli (po licznych cięciach) traci już swoje właściwości tnące.

Jeśli jest ktoś taki i miałby trochę cierpliwości i dobrej woli, aby rozmawiać z całkowitym nowicjuszem, to bardzo chętnie bym zapoznał taką osobę.
Serdecznie pozdrawiam
Mark-Dawid
ODPOWIEDZ