Naszła mnie ochota pogawędzenia sobie z jakimś Japończykiem lub japonką.  I przypomniało mi się że kiedyś były instytucje takie jak Pen Friend, a w dobie internetu na pewno jest tego dużo i  na poziomie.
Czy znacie jakieś dobre strony tego typu gdzie można by poznać kogoś z Japonii? Fajnie by też było jak by w wyszukiwarce było kryterium odnośnie zainteresowań, bo nie za bardzo chce mi się rozmawiać z kimś z kim nie mam w sumie o czym rozmawiać. 
Szukałem w google ale tam same jakieś "masowe" portale

Japanese Pen pal
Moderator: Zarząd
Re: Japanese Pen pal
Portali nie znam, ale na Skypie zawsze jakiegoś chętnego do gadania Japończyka znajdziesz  Niestety, tematy wspólne to już trudniejsza sprawa
 Niestety, tematy wspólne to już trudniejsza sprawa 

"Bycie Basilem zobowiązuje"

- GrafRamolo
Sposób ze skypem znam ale mnie nie interesuje samo gadanie dla gadania, chciał bym poznać po prostu kogoś z Japonii z kim można porozmawiać na interesujące mnie tematy i poznać ich punkt widzenia.

http://www.penpal-net.info/
Generalnie fajna stronka - wystarczy ze sobie zalozysz profil, napiszesz ze kreca Cie japonki i 1-2 dni pozniej bedziesz mial z 2 spamowe maile i 4-5 normalnych

Generalnie fajna stronka - wystarczy ze sobie zalozysz profil, napiszesz ze kreca Cie japonki i 1-2 dni pozniej bedziesz mial z 2 spamowe maile i 4-5 normalnych