jako ( tu się pochwalę ) inzynier oseniam ten projekt jako niemożliwy do wykonania ze względów technicznych - widziałem piramidę już wcześniej na wizualizacjach - niestety nie znamy jeszcze materiałów budowlanych dających możliwiśc konstruowania takich obiektów - jeden z bardziej wytrzymałych kompozytów to jak wiadomo włokno węglowe, ale dotychczasowa znajomośćjego obróbki nie pozwala jeszcze na użycie go jako głównego materiału - a mówimy to o czyms co miałoby przenieść tysiące ton !!!
swoją drogą japończycy mają takie zapędy, obecnie ( jeszce ) największy, i najdłuyższy most wiszący to japoński Akashii Kaiko - przęśło środkowe ma długośc kilometrów, a liny podwieszające sam most wykonano ze sp[lotyów stali sprężonej, co dało w efekcie kable o średnicy ponad 4 metrów

imponujące.
ponadto, japończycy jako pierwsi wprowadzili dośc specyficzną, ale i ekonomiczną metodę budowy mostów - most buduje się najpierw wzdłuż rzeki, by potem zaczepiony z jednej strony "przerzucić " go na drugą. efekt ten sam, środki mniejsze, bo nie babramy się w wodzie
i chyba tez jako pierwsi uzypali wyspę na której postawili potem lotnisko
inzyniera stoi na takim poziomie że możemy jedynie planować takie kosnstrukcje, z podobnych widziałem plany mostu na cieśniną Giblartar, tunel pod himalajami dla pociągów, wieżowiec wysoki na 10000 metrów.
jak pisałem, prokety na dziś nieosiągalne, szkoda, ale zawsze mił opopatrzeć . prawda ?
możecie zadawać pytania, odpowiem na tyle na ile będę umiał