Nowa strona
Moderator: Zarząd
- GrafRamolo
Nowa strona
Zapraszam wszystkich na moją nową stronę. Adres pozostał ten sam: www.Daisho.pl
Natomiast zmieniło się wszystko.
Szczególnie zapraszam do poczytania artykułów, które z czasem będę wzbogacał o nowe tematy.

Natomiast zmieniło się wszystko.
Szczególnie zapraszam do poczytania artykułów, które z czasem będę wzbogacał o nowe tematy.
Re: Nowa strona
Powiem Grafie że o niebo lepsza ta stronka od poprzedniej...

Szkoda tylko, że już nie można zamówić sobie Jubanu czy tradycyjnych keikogi  Ten towar jest dość trudno dostępny, jak na razie...
 Ten towar jest dość trudno dostępny, jak na razie...

Ten towar jest dość trudno dostępny, jak na razie...
 Ten towar jest dość trudno dostępny, jak na razie...- GrafRamolo
Poprzednia była w innym ustroju  

A niestety zamówić już nie można (to szył mój kolega ale rozmyślił się) tak samo jak już nie sprzedaje akcesoriów.
Robię tylko oprawy i na tym się skupiam.
Będę też pisał o różnych rzeczach, czasem będą to artykuły czasem opisy jak coś zrobić. Mam nadzieję że będą interesujące i że zawarte w nich informacje przydadzą się komuś.

A niestety zamówić już nie można (to szył mój kolega ale rozmyślił się) tak samo jak już nie sprzedaje akcesoriów.
Robię tylko oprawy i na tym się skupiam.
Będę też pisał o różnych rzeczach, czasem będą to artykuły czasem opisy jak coś zrobić. Mam nadzieję że będą interesujące i że zawarte w nich informacje przydadzą się komuś.
Bardzo ladna. Pierwsze pomylki jakie zdolalem wylapac to na starcie brak ogonka przy ę "Nazywam się Bartosz Ulatowski, zajmuje się " oraz tsuba z krabem opisana jako tsuba z karpiem. W razie innych pomylek dam znac.

jak recenzować to recenzować...   

Nazywam się Bartosz Ulatowski, zajmuje się ręcznym robieniem najwyższej klasy opraw do mieczy japońskich. Na stronie tej znajdują się przykłady moich prac, wykonywanych w 100% zgodnie z tradycyjnymi wzorcami i technikami używanymi od wieków przez Japończyków.
Przyjmuję zamówienia na oprawy. Zapraszam do obejrzenia galerii oraz przeczytania artykułów.
robieniem -> wytwarzaniem
Na tej stronie znajdziecie Państwo....
w 100% -> całkowicie
od wieków w Japonii.
Zamówienia na oprawy proszę składać poprzez dział kontakt. Zapraszam do obejrzenia galerii moich prac oraz do działu "teksty" w których zamieściłem kilka artykułów tematycznych dotyczących broni japońskiej.
-------------------------------------------------------
zawodowe zboczenie mam... sorki.
edit: miecz w nagłówku wygląda, jakby z damastu był zrobiony.
Dodałbyś jakiś bogatszy manifest artystyczny do strony głównej. W galerii przydałyby się przynajmniej suche informacje dot. każdej wykonanej oprawy. Wiem, ze jeden obraz to tysiąc słów, ale słowami możesz podkreślić zawiłość techniki, kunszt etc.
Porywający dorobek. :idea:
   :idea:

Nazywam się Bartosz Ulatowski, zajmuje się ręcznym robieniem najwyższej klasy opraw do mieczy japońskich. Na stronie tej znajdują się przykłady moich prac, wykonywanych w 100% zgodnie z tradycyjnymi wzorcami i technikami używanymi od wieków przez Japończyków.
Przyjmuję zamówienia na oprawy. Zapraszam do obejrzenia galerii oraz przeczytania artykułów.
robieniem -> wytwarzaniem
Na tej stronie znajdziecie Państwo....
w 100% -> całkowicie
od wieków w Japonii.
Zamówienia na oprawy proszę składać poprzez dział kontakt. Zapraszam do obejrzenia galerii moich prac oraz do działu "teksty" w których zamieściłem kilka artykułów tematycznych dotyczących broni japońskiej.
-------------------------------------------------------
zawodowe zboczenie mam... sorki.
edit: miecz w nagłówku wygląda, jakby z damastu był zrobiony.
Dodałbyś jakiś bogatszy manifest artystyczny do strony głównej. W galerii przydałyby się przynajmniej suche informacje dot. każdej wykonanej oprawy. Wiem, ze jeden obraz to tysiąc słów, ale słowami możesz podkreślić zawiłość techniki, kunszt etc.
Porywający dorobek.
 :idea:
   :idea:- GrafRamolo
Dziękuję za opinię, słusznie wytknąłeś błędy leksykalne poprawię je w wolnej chwili. 
Miecz to mój rysunek i kartka się w skanerze pofalowała ale spodobał mi się ten efekt i uważam, że jest ok.
A co do opisów, wiesz co może i racja ale jak się człowiek zabiera i ma zrobić kilkanaście a i w wersji angielskiej to się zwyczajnie odechciewa. Jak ktoś będzie zainteresowany to mu meilem opiszę a nawet chętnie pokażę i nauczę
A manifest jest tylko w dziale o mnie. A jakoś nie chce mi się za dużo o sobie pisać wolę tą energię i czas spożytkować na spłodzenie jakiegoś artykułu z którego i ktoś inny może skorzysta kiedyś.
Ale raz jeszcze dziękuję za uwagi gdyż są bardzo cenne.

Miecz to mój rysunek i kartka się w skanerze pofalowała ale spodobał mi się ten efekt i uważam, że jest ok.
A co do opisów, wiesz co może i racja ale jak się człowiek zabiera i ma zrobić kilkanaście a i w wersji angielskiej to się zwyczajnie odechciewa. Jak ktoś będzie zainteresowany to mu meilem opiszę a nawet chętnie pokażę i nauczę

A manifest jest tylko w dziale o mnie. A jakoś nie chce mi się za dużo o sobie pisać wolę tą energię i czas spożytkować na spłodzenie jakiegoś artykułu z którego i ktoś inny może skorzysta kiedyś.
Ale raz jeszcze dziękuję za uwagi gdyż są bardzo cenne.
w tekście "Menuki" jest błąd:
"Przeważający był Tokugawa Matsudira ..." powinno być: Matsudaira.

"Przeważający był Tokugawa Matsudira ..." powinno być: Matsudaira.
Układ jest fajny i funkcjonalny, chodzi szybko i już na początku widać o co chodzi- to ważne. Nie bardzo mi niebieski leży ale o kolorach się nie dyskutuje.

- GrafRamolo
Mi też ale rada rzeźbiarz-grafik, stwierdziła, że niebieski w sumie jest najlepszy, bo jakoś ciężko było dobrać inny kolor. Zrobienie własnej strony to na prawdę nie łatwa sprawa, ma się jakiś ideał w głowie i strasznie ciężko go przenieść do rzeczywistości. Jeszcze jak się jest tak wybrednym jak ja.

Stronka mi sie podoba  

Bardzo przypadł mi do gustu karp na tsubie,bardzo fajny.

Bardzo przypadł mi do gustu karp na tsubie,bardzo fajny.
W walce na śmierć i życie wygra ten,który zdecydowany jest w niej zginąć...

Witam,
Ja miałbym jeszcze tylko jedna uwagę, Twoje niebieskie logo na górze strony, ma tło lekko jaśniejsze od tła reszty strony. Pracuje troszkę w branży więc rzuciło mi się to w oczy.
Pozdrawiam

Ja miałbym jeszcze tylko jedna uwagę, Twoje niebieskie logo na górze strony, ma tło lekko jaśniejsze od tła reszty strony. Pracuje troszkę w branży więc rzuciło mi się to w oczy.
Pozdrawiam
- GrafRamolo
Wiem, bo je namalowałem farbą na białej kartce a potem zeskanowałem a jak pracujesz w branży to wiesz jak ciężko jest dobrze wyciąć nieregularny kształt z półcieniami z białego tła i wkleić na czarny, prawie niemożliwe jak się ma na przykład włosy czy jakieś druciki.

Zawsze mógłbyś przyciąć je do granic możliwości i pobawić się w photoshopie. Sam miałem mnóstwo problemów właśnie tej natury, więc zdaje sobie sprawę jaki to problem.
Po chwilce zabawy:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/79e ... 772ca.html

Po chwilce zabawy:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/79e ... 772ca.html
- GrafRamolo
Masz racje ale zrobiło sie kanciaste teraz to raz a dwa jak sie ma na głowie cala grafikę od strony zamówienia i parę jeszcze innych spraw to siedzenie nad jednym detalem godzinami naprawdę zaczyna męczyć. Na razie jest ok. A skupić się wole na jakiś nowych artykułach które wzbogacą stronę.

To ze jest kanciaste to najmniejszy problem, to było tylko w celu pokazania ze można osiągnąć pożądany efekt. Rozumiem cie Grafie i szanuje twoją prace. Nie chce być upierdliwy tylko pomoc dobra radą 

- GrafRamolo
Doceniam i dziękuję. Ale wiesz na Photoshopie to ja zęby zjadłem pracowałem jeszcze na 3.0 a teraz mam cs3. Tak że jestem świadomy tych niedociągnięć tylko jak zwykle jest to kwestia kompromisu, czy robić długo i w nieskończoność poprawiać czy po prostu zrobić poprawnie ale uruchomić stronę.