Shinsengumi szukam napisów pl

Hmm, no chyba wszystko jasne, chodzi o fabularne oczywiscie.

Moderator: Zarząd

Awatar użytkownika
Arek San

Shinsengumi szukam napisów pl

Post autor: Arek San »

witam
udało mi się sciągnąć prawie wszystkie odcinki tego serialu ( chyba z 50) ale nieststy nigdzie nie mogę znaleźc do tego polskich naisów, może ktoś ma to byłbym wdzięczny .pozdroofka.
Awatar użytkownika
Agnieszka

Re: Shinsengumi szukam napisów pl

Post autor: Agnieszka »

Albo tłumacza sobie znajdź :):):)
Hayaki koto kaze-no gotoku, shizukanaru koto hayashi-no gotoku, shinryaku suru koto hi-no gotoku, ugokazaru koto yama-no gotoku
Awatar użytkownika
Arek San

Post autor: Arek San »

he he własnie myślałem ze mi to potłumaczysz:):):) to przygotuj się na 50 odcinków, i kolejne 50 musashiego które własnie sciągam :):):) ( każdy po godzinie )
Awatar użytkownika
Agnieszka

Wiedziałam, że docenisz moje zdolności językowe :):):) To kiedy zaczynamy :?: :):):) A wiesz, "Ame agaru" i "Zatoichi" nawet trochę rozumiem, bo tam mówią wolno i wyraźnie. Jak z napisami oglądam, bo wtedy dopasowuję to, co mówią, do tłumaczenia. Tylko gdzie ja znajdę 50 godzin, żeby to obejrzeć :?: :):):)
Hayaki koto kaze-no gotoku, shizukanaru koto hayashi-no gotoku, shinryaku suru koto hi-no gotoku, ugokazaru koto yama-no gotoku
qqnamuniu

Post autor: qqnamuniu »

Agnieszka dobrze Ci idzie tłumaczenie ?? bo mam 3 filmy z ang. napisami i zacząłem sam tłumaczyć ale idzie mi to jak krew z nosa :( a tytuły filmów to Samurai Wolf 1 i 2 oraz Secret of The Urn Jakbyś miała zbędny czas i chęci to byłbym bardzo wdzięczny za pomoc przy tłumaczeniu chociaż jednego filmu z ang. napisów na polskie a resztę najwyżej na wakacjach bym przerobił :roll:
Obrazek
Awatar użytkownika
Agnieszka

Z Arkiem to my sobie żartowaliśmy (przynajmniej ja :) ), bo co prawda uczę się japońskiego, ale niewiele jeszcze potrafię. Natomiast myślę, że angielskie napisy nie sprawiłyby mi najmniejszego problemu. Problemem jest permanentny brak czasu no i problemy techniczne, bo mój komp nie nadaje się do oglądania filmów, a domyślam się, ze w takiej wersji posiadasz te filmiki. Ale to jeszcze można nad tym pomyśleć :)
qqnamuniu

Post autor: qqnamuniu »

aha no te napisy to mam po angielsku ale ja chyhba za mało znam jeszcze tą historię Japonii zwyczaje itp bo ciężko mi dopasować słowa a i narazie czasu nie mam :( (problem chyba każdego dotyczy:/ ) a filmy w wersji avi na kompie :)
Pozdrawiam
Obrazek
Awatar użytkownika
Agnieszka

No, z czasem to jest lipa... :( Bo w sumie to mogłabym spróbowac coś potłumaczyć, byłaby przygoda :):):) W sumie oglądam filmy z angielskimi napisami i nie mam problemu z ich rozumieniem, ale czy japońszczyzna mnie przerośnie, oto jest pytanie. Tzn. czy tematyka nie będzie zbyt skomplikowana... Lecz w kolejce do tłumaczenia pierwszy ustawił się Arek, więc jakbym się ewentualnie wzięłą za jego filmy, to myślę, że za jakieś 3 lata mogłabym wziąć coś następnego :):):) No chyba że on już nie chce :):):)
ODPOWIEDZ